رییس مجمع نمایندگان استان کردستان:

جهاددانشگاهی یک دانشگاه کارآفرین است

۲۶ تیر ۱۴۰۲ | ۰۹:۵۰ کد : ۵۹۶۴۹ تاپ خبر امور مجلس
رییس مجمع نمایندگان استان کردستان گفت: گستردگی ابعاد علمی جهاددانشگاهی در قالب ایجاد مؤسسات مختلف علمی و پژوهشی می تواند خدمات بسیار زیادی را در زمینه‌های مختلف علمی و متناسب با شرایط اقتصادی کشور عرضه کند و بر همین اساس می توان جهاددانشگاهی را دانشگاهی کارآفرین دانست.
جهاددانشگاهی یک دانشگاه کارآفرین است

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی کردستان، بهزاد رحیمی رییس مجمع نمایندگان استان کردستان به مناسبت چهل و سومین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی به بیان نقطه نظرات خود در رابطه با دستاوردها و ماموریت های این نهاد انقلابی و تاثیر آن بر توسعه علم و فناوری پرداخت و گفت: امروزه باید از علم و فناوری به عنوان یک ابزار استراتژیک برای رسیدن به تولید استفاده کرد، چراکه تحریم های ظالمانه علیه ایران بر روی مسایلی انجام می گیرد که کشور در آن موضوع با مشکل فناوری مواجه است، حرکت‌های علمی جهاددانشگاهی در قالب فعالیت‌های دانشجویی می تواند در توسعه بنیان علمی کشور موثر واقع شود و خوشبختانه در سال‌های اخیر این نهاد به یکی از قابل اعتمادترین بخش‌های علمی کشور تبدیل شده است.

وی افزود: گستردگی ابعاد علمی جهاددانشگاهی در قالب ایجاد موسسات مختلف علمی و پژوهشی می تواند خدمات بسیار زیادی را در زمینه‌های مختلف علمی و متناسب با شرایط اقتصادی کشور عرضه کند و بر همین اساس می توان جهاددانشگاهی را دانشگاهی کارآفرین دانست، خوشبختانه جهاددانشگاهی با افزایش تنوع موضوعات علمی و افزایش مشارکت دانشجویان در حوزه‌های مختلف مشارکت این قشر در سرنوشت جامعه شده و در شرایط فعلی تداوم این مسیر ضروری است.

رحیمی در رابطه با روش های استفاده مناسب از این دستاوردها در سطح کشور و استان گفت: جهاددانشگاهی، دانشگاه را جهادی کرده و این مسیر را دنبال می‌کنند و قطعاً در سالی که مزین به شعار سال «مهار تورم و رشد تولید» است این نهاد می تواند نقش مهم و تاثیرگذاری را در تحقق این شعار ایفا کند. 

وی افزود: برنامه مهم برای استفاده مناسب از دستاوردهای جهاددانشگاهی، پیشرفت دانش بنیان کشور است، که متاسفانه هنوز اراده برای آن و تحقق اقتدار اقتصادی متکی بر توان ملی در کشور شکل نگرفته در حالی که پیشرفت، حاصلِ برنامه‌ریزی جامع درازمدت و هماهنگ عمل کردن نهادهای مرتبط است. وظیفه ما تشخیص درست نیازها و پافشاری بر قانع کردن مسئولان برای واگذاری مسئولیت به جهاددانشگاهی برای حل آن‌ها می باشد.

رییس مجمع نمایندگان استان کردستان با تاکید بر این که مهم‌ترین نیاز استراتژیک کشور به‌ویژه در ابتدای انقلاب اسلامی ایران خودباوری مردم و به‌ویژه نسل جوان دانشگاهی است، گفت: جهاددانشگاهی با انجام فعالیت‌های شاخص علمی، فناورانه و فرهنگی بیشترین سهم را در خودباوری مردم ایران و همچنین ترویج فرهنگ دانش‌بنیانی در کشور دارد.

رحیمی افزود: فناوری‌هایی که تابه‌حال کسب و تجاری‌سازی کرده‌ایم همه جزو نیازهای استراتژیک کشور بوده‌اند مانند بحث سلول درمانی، درمان ناباروری، فرستنده‌های رادیویی، دکل‌های حفاری نفت، بذرهای هیبریدی، اصلاح نژاد دام و ده‌ها فعالیت دیگر؛ جهاددانشگاهی از ابتدا راهش را درست انتخاب کرده است.

وی با اشاره به این که توسعه فرهنگی زیرساخت اصلی پیشرفت هر کشور و توسعه آموزش‌های علمی و کاربردی و توسعه علم و فناوری بنای پیشرفت کشور را در زیر ساخت حاصل از توسعه فرهنگی بنا می‌کنند، گفت: جهاددانشگاهی با قاطعیت باید به الگوسازی‌های موفق خود ادامه داده تا فرهنگ خودباوری و پیشرفت دانش‌بنیان به مساله اول برای مردم و مدیران کشور تبدیل شود.

رییس مجمع نمایندگان استان کردستان، کارآفرینی و نوآوری‌های اجتماعی و اشتغال را نیاز ضروری جامعه جوان دانست و افزود: سلیقه فرهنگی نسل جوان متناسب با شرایط جدید ممکن است روی فرهنگ کشور، استان و خانواده تاثیرگذار باشند، در این راستا، دانشگاه نقش بسیار خطیری دارد و ضرورت دارد که نگاه مسئولین به دانشجویان، نگاهی سرمایه‌ای باشد چراکه آنان آینده‌ساز انقلاب و مملکت هستند.

رحیمی اظهار کرد: جهاددانشگاهی نهادی عمومی و غیردولتی،‌ تحت نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی و دارای شخصیت حقوقی مستقل است که در سال ۱۳۵۹ با مأموریت گسترش تحقیقات و شکوفایی روحیه نوآوری برای نیل به خوداتکایی، توسعه امور فرهنگی در سطح جامعه و ایجاد پلی میان دانشگاه و بخش صنعتی، خدماتی کشور تشکیل شد، الگوی موثر برای تقویت این نهاد، مولود انقلاب اسلامی بر مبنای شناخت مشکلات واقعی و نیازهای تخصصی جامعه به دنبال ارایه دانش، فناوری و تجاری‌سازی و ایجاد زیرساخت فرهنگی مورد نیاز آن در راستای تحقق الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت دانش‌بنیان است.

وی افزود: تولید و تدوین فناوری؛ تجاری‌سازی نتایج تحقیقات؛ انتشار دانش از طریق اطلاع‌رسانی و آموزش‌های تخصصی؛ توسعه فرهنگ اصیل اسلامی و خودباوری و ترویج کارآفرینی ازجمله مهم‌ترین اموری است که جهاددانشگاهی به عنوان جزئی از فعالیت های امید آفرین این نهاد برخاسته از انقلاب باید در دستور کار خود قرار دهد.

رحیمی با اشاره به عملکرد جهاددانشگاهی در اعتماد به جوانان گفت: لازمه ادامه صحیح و پرشتاب حرکت علمی کشور، «کار و مدیریت جهادی» و تقویت روحیه «ما می توانیم» با حفظ جهت گیری های انقلابی و اسلامی و ترسیم دقیق جایگاه و وظایف، در چارچوب نقشه جامع علمی است، هدف گذاری حرکت علمی کشور باید افزایش دانش جهانی از طریق تولید فرآورده‌های جدید و ناشناخته دانش بشری در چارچوب ارزش های انسانی، به اعتماد به تخصص و تعهد جوانان کشور باشد. 

رییس مجمع نمایندگان استان کردستان بیان کرد: مأموریت‌های جهاددانشگاهی در اجرای نقشه جامع علمی مدیریت انتقال و توسعه فناوری در طرح‌های توسعه‌ای و یا عمرانی تکرارپذیر جهاددانشگاهی؛ اجرای طرح‌های کلان ملی پژوهشی و دستیابی به فناوری‌های اولویت‌دار و مشارکت در توسعه آموزش‌های تخصصی نوین و مهارت‌های پیشرفته در سطح ملی و بین‌المللی؛ سامان‌دهی نظام هدایت شغلی و توانمندسازی دانش‌آموختگان؛ ارتقاء فرهنگ کارآفرینی و روحیه خودباوری و ترویج الگوهای موفق علم و فناوری از جمله این مأموریت‌هاست، با توجه باسابقه فرهنگی این نهاد در دانشگاه‌ها مأموریت‌هایی نیز در زمینه مشارکت در گسترش و تعمیق فرهنگ اسلامی – ایرانی در دانشگاه‌ها و نهادینه‌سازی گفتمان علم در راستای شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی و مشارکت در ترویج، تعمیق و ارتقای کرسی‌های نظریه‌پردازی و نقد و مناظره در این نقشه به جهاددانشگاهی واگذار شده است.

مهمترین ویژگی جهاددانشگاهی را برخورداری از نیروی جوان و در عین حال متخصص و دارای تفکر جهادی می باشد. جهاد دانشگاهی، نهادی مهم است زیرا هم با دانشگاه به عنوان سنگر علم و مرکز پیشرفت علمی کشور مرتبط است و هم دارای تلاش جهادی است و در مقابل موانع و مزاحمت ها از حرکت نمی ایستد.


نظر شما :